vineri, 15 mai 2015

Misterul uneia dintre cele mai spectaculoase minuni ale lumii antice a fost descifrat, anunţă un cercetător britanic


Locul în care s-a găsit una dintre cele şapte minuni ale lumii antice – Grădinile suspendate ale Semiramidei, cunoscute şi sub numele de Grădinile suspendate din Babilon – a fost unul dintre marile mistere ale antichităţii. Incapacitatea arheologilor de a descoperi urme ale acestei construcţii legendare în ruinele cetăţii Babilon i-a făcut pe unii experţi să se îndoiască de existenţa sa.

Conform istoricului Diodor din Sicilia, uriaşele grădini ocupau o suprafaţă de 15000 m² şi se ridicau în patru terase până la 77 metri înălţime, unde erau plantaţi arbori din mai multe specii, unii dintre ei fiind înalţi de 24 metri.
Acum, un profesor din Marea Britanie a anunţat că a acumulat o cantitate uriaşă de dovezi istorice care atestă că grădinile suspendate nu au fost create în secolul 7 î.e.n. în Babilon, unde se credea până acum, ci în Ninive, la 482 de kilometri mai la nord.

Cele şapte minuni ale lumii antice apar în texte clasice scrise la secole după crearea grădinii suspendate, dar Iosif, un istoric din secolul I, este singurul autor care l-a indicat pe Nabucodonosor drept creator al Grădinilor Suspendate. 
Ruinele cetăţii Ninive, situate lângă Mosul, au fost explorate în foarte mică măsură, deoarece a fost considerat până acum prea periculos pentru a permite efectuarea excavaţiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu